WAT ONS OPVALT

Op zoek naar informatie in Corona tijd

Begin pandemie
Op 27 februari 2020 bereikt het coronavirus, Covid-19, ons land. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt op 11 maart 2020 van een pandemie. Er wordt uitgegaan van een sterftepercentage van 3,4% van de besmette mensen. Dit cijfer blijkt later in de crisis astronomisch te hoog ingeschat. Er blijkt geen sprake van een pandemie. Het Covid-19 virus blijkt vergelijkbaar met de seizoensgriep. 


De cijfers
Na ruim een maand komen de eerste cijfers van onderzoekers en artsen. De verwachtte sterftecijfers blijven uit. De actuele cijfers liggen gelijk aan die van een stevige griepepidemie. Opiniemaker Maurice de Hond doet onderzoek naar de werking van de 1,5 meter. Die lijkt niet zinvol omdat het virus zich zou verspreiden door aerosolen in slecht geïsoleerde ruimtes. Dit wordt onder meer onderschreven door Pierre Caval, hoogleraar experimentele immunologie. Buiten lopen we geen gevaar en versterken we juist ons immuunsysteem door de zon en de frisse lucht. Desondanks blijft de 1,5 meter intact en worden noodmaatregelen mondjesmaat versoepelt. Nadat er haast geen doden en geen patiënten op de IC's zijn die met het virus geassocieerd kunnen worden, wordt de focus verlegt naar mensen die met het virus besmet zijn. Er wordt massaal getest met de PCR-test waarover deskundigen zeggen dat deze alles behalve betrouwbaar. Mensen die positief testen, zijn niet per definitie nieuwe besmettingen, maar zo worden ze wel genoemd door overheid en media. Sommige media spreken zelf van 'patiënten', waarmee ze het idee creëren dat deze mensen ziek zijn of in het ziekenhuis zouden liggen. 

 


Nevenschade
Michaéle Schippers, professor behavior en performance management, doet onderzoek over de omvang van de nevenschade door de aanhoudende maatregelen. De psychologische schade is groot. Veel mensen leven in angst, ouderen voelen zich opgesloten en eenzaam, mensen stierven alleen en er is een toename in huiselijk geweld en het aantal zelfdodingen. De economische schade kan ons in de grootste recessie aller tijden brengen en door de uitgestelde behandelingen in de gezondheidszorg gaan veel levensjaren verloren.

 

 

Juli 2020 schrijven 81 artsen een brandbrief waarin zij hun grote zorgen uiten over de spoedwet en waarin zij politici oproepen om openbaarheid van besluitvorming te eisen. Zij schrijven over het belang om proportionaliteit (hoe staat iets tot verhouding tot iets) en subsidiariteit (kan het ook anders met minder impact) mee te nemen in besluitvorming. In een interview bij Weltschmertz spreken een aantal van deze artsen hun zorgen uit over onder meer de nevenschade, die enorm is. Door de uitgestelde behandelingen hebben veel mensen niet de zorg gekregen die nodig was. Door het laten voortduren van de Corona maatregelen, is het niet mogelijk om de niet geleverde zorg in te halen. Dit gaat vele levensjaren kosten en zij verwachten dat het middel erger is dan de kwaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook professionals in de psychische gezondheidszorg spreken hun grote zorgen uit. De stress heeft enorme effecten op jong en oud. We worden door de maatregelingen ontmenselijkt. Kinderen krijgen de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van hun ouders en andere volwassenen. Hierbij is er sprake van een systemische omkering. Kinderen horen onbevangen te zijn en volwassenen horen voor hen te zorgen en niet andersom. 

Media en censuur

Het is opvallend dat kritische geluiden die de aanpak van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegenspreken, met name uit de medische wetenschap, worden verwijderd. CEO van Youtube  Susan Woicicky spreekt zich hier openlijk over uit.  Twitter verbiedt berichtjes die doorlinken naar video's op BitchuteDe hoofdredacteur van de Volkskrant legt uit dat hij de aanpak van de overheid steunt en geen kritisch tegengeluid laat horen. Ad Gietelink noemt in een aflevering van café Weltschmerz de censuur een ‘digitale boekverbranding’. De media houdt ons al maanden in haar greep met angstige berichten en stimuleert de aanmaak van stresshormonen. We worden niet alleen bang van het virus gemaakt, maar vooral ook bang voor elkaar. Deze manier van leven ontmenselijkt ons en dat lijkt alles behalve gezond.

 

Er is steeds minder vertrouwen in de mainstream media. Er staat een nieuwe vorm van journalistiek op met diepte interviews, zoals Café Weltschmerz, Blue Tiger Studio en Een oorlog reeds verloren. Gelukkig af en toe ook een vlijmscherp artikel in de mainstream media, zoals deze van Marianne Zwagerman in de Telegraaf. Voor degene die een breder perspectief zoeken op wat er gebeurt in de wereld, heeft Karen Hamaker-Zondag een indringende online cursus gemaakt. Hierin staan alle bronnen genoemd die we de afgelopen maanden eigenlijk in de mainstream media hadden moeten teruglezen.  

De 1,5 meter samenleving

Zelfs toen overheden aangaven dat ze nog weinig wisten over het virus, werd er wereldwijd al snel gesproken over een blijvende 1,5 meter samenleving. Ook toen bleek dat het virus zich vooral verspreid via aerosolen en niet zozeer in de buitenlucht, bleef de 1,5 meter samenleving in tact. Minister Hugo de Jonge wil de 1,5 meter opnemen in een spoedwet die voor onbepaalde tijd verlengt kan worden. Dit zou de toekomst van onze kinderen kunnen worden. Maurice de Hond onderzocht het wetenschappelijk bewijs voor de 1,5 meter afstand. Dit staat beschreven in een boek uit 1955 van Harvard onderzoeker William Firth Wells die in 1930 onderzoek deed naar de besmetting van tuberculose via de lucht. Maurice de Hond beschrijft hoe Wells weliswaar aangeeft dat de meeste druppels binnen een straal van 1 meter op de grond terechtkomen, maar dat grotere druppels niet zorgden voor een infectie, maar aerosols.

Gezond wordt niet gepromoot

Je zou denken dat wanneer we met een nieuw virus worden geconfronteerd, er vanuit de overheid extra promotie wordt gemaakt voor alles dat je lichaam en geest gezond houdt. Zoals je immuunsysteem versterken door gezond te eten, te zorgen voor extra weerstand door vitamines te nemen, veel te sporten en in de buitenlucht te zijn. Ze zouden kunnen uitdragen hoe belangrijk het is om te blijven ontspannen omdat stresshormonen het immuunsysteem ernstig verzwakken waardoor we juist ziek worden. Op de site Zelfzorg Covid19 is te lezen hoe we onszelf gezond kunnen houden.

 

Bruce Lipton, celbioloog, legt uit hoe stresshormonen het immuunsysteem uitschakelen. Als voorbeeld legt hij uit hoe bij een orgaantransplantatie bewust een hoge dosis stresshormonen wordt ingespoten om te voorkomen dat het externe weefsel wordt afgestoten. Er is een hormoon die de aanmaak van stresshormonen dempt en dat is oxytocine. Dit hormoon maak je aan door dicht bij elkaar te zijn, huid op huid contact te hebben, elkaar vast te houden.

Noodmaatregelen als wet
Begin juni 2020 stelt minister Hugo de Jonge de wet 'Tijdelijke wet maatregelingen covid-19’ voor die de noodmaatregelen telkens voor 1 jaar wettelijk vastlegt. Ook wel de spoedwet of noodwet genoemd. Deze wet legt onder meer vast dat we dié afstand van elkaar moeten houden die het kabinet ons voorschrijft. Deze wet beperkt volgens Een Vandaag onze grondrechten en betekent een einde van de samenleving die we tot voor kort kenden. Bas Filipini van Privacy First schetst in de video hieronder een indringend beeld van onze toekomst wanneer deze wet werkelijkheid wordt.
 

Het Corona vaccin

Veelbelovende berichten en onderzoek van artsen van over de hele wereld naar de werking van het medicijn hydroxychloroquine in combinatie met zink worden genegeerd. Ze laat zich leiden door een onderzoek dat de werking van het medicijn tegenspreekt. Het onderzoek blijkt echter ondeugdelijk omdat het de cruciale toevoeging van zink niet heeft meegenomen. Toch blijft de overheid blijft hydroxychloroquine in combinatie met zink als mogelijk medicijn negeren. Eind juli 2020 spreken artsen in Amerika zich uit over alternatieve behandelmethode en vertellen ze over de successen met hydroxychloroquine en zink. Het filmpje wordt direct van de meeste platforms verwijderd. Wat maakt dat we deze informatie, die uit de mond van artsen zelf komt, niet mogen weten?

De Nederlandse huisarts Rob Elens die zijn succesvolle bevindingen in het genezen van Covid-19 patiënten via Youtube wil delen met de wereld, krijgt van de gezondheidsraad een waarschuwing en de opdracht per direct met het toedienen van hydroxychloroquine te stoppen. De overheid blijft uitdragen dat het vaccin wordt gezien als enige oplossing om te komen tot een leefbare maatschappij (zie ook de video hieronder). En in juni 2020 schaft het kabinet miljoenen vaccins aan. Lees hier meer over het Covid-19 vaccin.

Tegengeluiden

Er staan veel organisaties op die zich zorgen maken over de inperkingen van onze vrijheid. Zoals bijvoorbeeld Voorvrijheid.nu, Viruswaarheid en Onafhankelijke Pers Nederland. Ook artsen en professionals uit de gezondheidszorg schrijven brandbrieven. Arts Elke de Klerk spreekt zich in een interview met Sven Hulleman van een oorlog reeds verloren uit over de onbegrijpelijke maatregelen. Dit is nog nooit gebeurt in de geschiedenis van de mensheid. Voor een virus niet erger dan de griep. 'Wat is hier aan de hand?' vraagt ze zich af.

'Wij pleiten voor eerlijke en open berichtgeving en een aanpak die gezondheid promoot en onze grondrechten en soevereiniteit in tact houdt'

 

Steeds meer mensen staan op voor hun vrijheid

We realiseren ons hoe belangrijk het is om te leven in vrede, vrijheid, vitaliteit en saamhorigheid.

We zijn gemaakt om in liefde en nabijheid van elkaar samen te leven. Hier zeggen wij JA! tegen.

Dit is de plek waar wij onze bronnen verzamelen. Je bent welkom, kijk gerust mee.


Heb je feedback of wil je een bron met ons delen? Stuur ons een e-mail: Contact@humanityunite.info